← Översikt
Affärsområdeschef logo

Affärsområdeschef

UPPDRAGET

Som affärsområdeschef ansvarar du för vårt största affärsområde Kraft och Värme. Affärsområdet Kraft och Värme ansvarar för produktionen av el, fjärrvärme och fjärrkyla, distributionen av fjärrvärme och fjärrkyla till kund, samt energitjänster.


Fokus är att utveckla affären och kundrelationer samt identifiera, initiera och driva effektiviserings- och förbättringsarbete samt ständig utveckling av affärsområdets kompetens och förmåga. De frågeställningar du hanterar är ofta komplexa och omfattar ett spännande spektrum av aspekter såsom personsäkerhet, omvärld, ekonomi, teknik, marknad, medarbetare och samarbeten. Du har det övergripande resultat- och personalansvaret och svarar för övergripande planering genom budgetplanering, affärsplaner, resursförsörjning, kompetensutveckling, verksamhetsuppföljning och mer.


I ditt uppdrag ingår också att delta i branschens nätverk och i arbetsgrupper för omvärlds- och branschbevakning. På det sättet skapar du en bästa plattform för att även påverka, förstå och implementera de externt drivna förändringar som sker inom lagstiftning och det regulatoriska ramverket inklusive myndighetskrav och intäktsramar för verksamhetens behov.

Du rapporterar till Växjö Energis koncernchef och VD samt ingår i Växjö Energikoncernens ledningsgrupp där du aktivt bidrar till hela koncernens utveckling.


KVALIFIKATIONER

För att lyckas i rollen som Affärsområdeschef behöver du vara en erfaren förändringsledare som kan identifiera lösningar på problem samt utveckla verksamhet, organisation och få med dig medarbetarna på den gemensamma resan.


Du tänker strategiskt, med starkt fokus på att leverera resultat. Du förstår vikten av att vara lyhörd och att bygga och vidmakthålla goda relationer. Du har förhandlingsvana och erfarenhet av att arbeta med externa entreprenörer och konsulter samt en god förståelse för den kommunala beslutsprocessen. Som ledare är du närvarande och coachande.


Vi ser att du har mångårig erfarenhet av ledarskap inom energibranschen (el, fjärrvärme och/eller fibernät) eller liknande branscher. Denna erfarenhet kan du ha skaffat dig genom att arbeta på ett energibolag alternativt varit verksam inom leverantörs- eller konsultledet kopplat till energibranschen. Du har god erfarenhet av arbete med stora investeringar och ekonomisk uppföljning av projekt. Du har vidare erfarenhet av att leda andra chefer och delta och bidra i en ledningsgrupp. Du har akademisk utbildning inom relevant område inom teknik och/eller ekonomi/marknad eller motsvarande. Du har goda IT-kunskaper samt goda språkkunskaper i svenska och engelska.


ANSTÄLLNINGENS OMFATTNING

Anställningsform : Tillsvidareanställning

Omfattning : Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.


KONTAKT

I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Martin Dambergs, 072-206 20 84. Om du finner tjänsten intressant tveka inte att skicka in en ansökan innehållande CV samt personligt brev. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast.


Välkommen med din ansökan!



Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder idag och i framtiden.


Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.

Företag

Växjö Energi

Placering

Kronobergs län, Växjö

Bransch

Ledning/Chefer

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

29 juli 2024

Kontaktinformation

Martin Dambergs, Finnveden Executive

072-206 20 84Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela