← Översikt
Förhandlingschef logo

Förhandlingschef

Har du erfarenhet av att leda högpresterande team samt ge förutsättningar till individuell utveckling och utveckla gruppers samlade förmåga? Har du gedigen erfarenhet av arbetsrätt, lagar och avtal och vill arbeta i en organisation som befinner sig i förändring och uppskattar arbetsuppgifter som är strategiska men som också innebär att kunna gå ner i detaljer för att förstå verksamhetens behov?


 Vi söker nu en erfaren och relationsskapande förhandlingschef till regionstabens HR-avdelning då vår nuvarande förhandlingschef kommer att gå i pension till sommaren.


Om tjänsten

Uppdraget som förhandlingschef innebär att du har ett övergripande ansvar för att leda, utveckla och samordna regionens avtals- och förhandlingsarbete inom ramen för arbetsrätt och kollektivavtal. Du leder och säkerställer gemensamma tolkningar och tillämpningar av lagar och avtal, regler inom arbetsrättens område samt kollektivavtalsförhandlingar och uppföljning. Du samordnar regionens lönebildningsarbete och ger tillsammans med dina kollegor kvalificerad rådgivning inom det arbetsrättsliga området till chefer, HR-kollegor och den politiska ledningen.


I rollen som förhandlingschef är du stabil och erfaren i arbetsgivarrollen.

Tjänsten är placerad vid regionstabens HR-avdelning som ansvarar för det strategiska arbetet inom kompetensförsörjning, chef och ledarskap, arbetsrätt, lönebildning och arbetsmiljö. Vid avdelningen arbetar ca 30 medarbetare. Utöver förhandlingschef arbetar 6 HR-specialister och strateger inom det arbetsgivarpolitiska området.

Du rapporterar till HR-direktören och ingår i HR-avdelningens ledningsgrupp.

Placeringsort är Växjö.

 

Kvalifikationer

Du är bra på att skapa konstruktiva relationer och tar tillvara på kompetenser hos de du arbetar tillsammans med. Ditt ledarskap är utvecklande och tillitsskapande.

Rollen kräver god förmåga att arbeta strategiskt och samtidigt kunna gå ner i detaljer för att förstå och stödja verksamheternas behov.

Som person motiveras du av utveckling inom det arbetsrättsliga området. Samarbete är en naturlig del av ditt ledarskap, du är nyfiken samt målinriktad.


Du är öppen för att tänka nytt och har ett visionärt synsätt samtidigt som du har hög integritet och personlig stabilitet.

Din pedagogiska och kommunikativa förmåga är av avgörande vikt för rollen. Att vara en kulturbyggande företrädare för organisationens värderingar är en stark drivkraft för dig.

 

Vi söker dig som har:

 flerårig erfarenhet av motsvarande ledningsroll i en större organisation och med för uppdraget relevant ledarskapsutbildning.

 Kvalificerad erfarenhet av arbete med avtalsfrågor, förhandlingar och arbetsrätt på strategisk nivå i en stor och komplex organisation

  • Erfarenhet av att driva och utveckla frågor inom det arbetsrättsliga området i nära samarbete med HR-specialister, arbetstagarorganisationer och chefer

 Erfarenhet, kunskap och förståelse för förutsättningarna inom offentlig och politisk styrd verksamhet är meriterande

  • God analytisk förmåga
  • God kommunikativ förmåga

 Relevant utbildning från högskola/universitet


Tjänsten kommer att säkerhetsskyddsklassas och förutsätter godkänd säkerhetsprövning och registerkontroll i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Processen med säkerhetsprövning innebär att rekryteringsförfarandet kan ta längre tid än vad som är brukligt.Hur du visar ditt intresse

I denna rekrytering samarbetar Region Kronoberg med Telin Rekrytering & Konsult.

Om Du är intresserad av rollen som Förhandlingschef i Region Kronoberg, så tveka inte att ladda upp din intresseanmälan via www.telinrekrytering.se


Vi tar ej emot handlingar via e-post på grund av lagstiftningen GDPR.

Har du frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Linda Petersson på telefon 070-377 45 74 eller e-post linda@telinrekrytering.se


Välkommen med din intresseanmälan!


Om arbetsgivaren


I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här kan du utvecklas, både som människa och i din yrkesroll. Region Kronoberg ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och områden som handlar om folkhälsa, lärande, kultur, regional utveckling och tillväxt i Kronobergs län.

Regionen är en av länets största arbetsgivare med ca 6 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Läs mer:   http://www.regionkronoberg.se      

Företag

Region Kronoberg

Placering

Kronobergs län, Växjö

Bransch

Administration, HR/Personal, Ledning/Chefer

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

25 februari 2024

Kontaktinformation

Linda Petersson

linda@telinrekrytering.se+46703774574Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela