← Översikt
Universitetsadjunkt i nautiska ämnen med inriktning kommunikation och bryggrutiner eller lasthantering logo

Universitetsadjunkt i nautiska ämnen med inriktning kommunikation och bryggrutiner eller lasthantering

Sjöfartshögskolan vid fakulteten för teknik ligger vid havskanten mitt i Kalmar och har omkring 500 studenter, på plats och på distans. Med engagemang, ny teknik och erfarenhet formar vi morgondagens ledare inom sjöfart och drift. Vi erbjuder bland annat moderna utbildningar till sjökapten och sjöingenjör samt inom drift- och underhållsteknik. För oss är det viktigt att skapa möten mellan studenter, forskare och näringsliv, och vi arbetar aktivt för en ökad jämställdhet inom lärarkåren och branschen. I vår forskning är det en viktig målsättning att kunna ta fram lösningar för en sjöfart som är ren och långsiktigt hållbar för miljö och anställda.


Vem kan jobba på Sjöfartshögskolan?

Ett jobb på Sjöfartshögskolan kan öppna möjligheter för dig som vill verka kvar i yrket även om du inte vill vara kvar på sjön, och som ämnesspecialist får du träffa motiverade och intresserade studenter och kursdeltagare varje dag.


Vårt erbjudande

Du kommer till en arbetsplats som präglas av dynamik och där individen kan växa i rollen som lärare. I tjänsten ingår kompetensutvecklingstid för att vidareutveckla din kompetens pedagogiskt och ämnesmässigt.

Det finns många förmåner med att arbeta på Linnéuniversitetet. Friskvårdsbidrag, generös semester och läkemedelsersättning är bara några i raden. Läs mer på lnu.se


Ämnesområde för befattningen: Nautiska ämnen


Placeringsort tillsvidare: Placeringsort Kalmar. Eftersom Linnéuniversitetet finns i både Växjö och Kalmar kan resor mellan orterna förekomma.


Anställningens omfattning: 100 % tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.


Tillträde: Tillträde snarast.


Arbetsbeskrivning

Som anställd lärare undervisar du i programutbildningar och fristående kurser som Fartygsbefäl klass VII. Du kan även undervisa i uppdrags- och fortbildningskurser. Du har kompetens att undervisa inom grundläggande nautiska ämnen med specialområde kommunikation samt bryggrutiner eller lasthantering inom olika segment med fokus på torra laster, farligt gods och instrumentteknik.

Undervisningen bedrivs såväl på campus som på distans. I dina arbetsuppgifter ingår administration kopplad till undervisning, handledning och examination.


Du samarbetar med studenter, kollegor inom institutionen och Linnéuniversitetet. Likaså samarbetar du med myndigheter, organisationer och företag inom sjöfartsnäringen som exempelvis Transportstyrelsen, rederier och andra utbildningsanordnare både nationellt och internationellt.

Som lärare inom Linnéuniversitetet är det också viktigt att följa utvecklingen både inom de egna ämnesområdena och i samhället i övrigt när det gäller sådant som har betydelse för arbetet vid universitetet. Du kommer att beredas möjlighet till kompetensutveckling inom tjänsten.


Behörighet

För att vara behörig att anställas som universitetsadjunkt behöver du besitta en yrkesskicklighet i form av sjökaptensexamen med relevant erfarenhet från befattning ombord. Det är meriterande med behörigheten Fartygsbefäl klass II eller högre.


Dessutom krävs goda kunskaper i svenska och engelska, speciellt den marina terminologin, såväl i tal som i skrift.

Undervisning ska kunna ske på svenska och engelska.


Bedömningsgrunder

Det är graden av yrkesskicklighet som ska bedömas. Utöver prövningen av den ämnesmässiga kompetensen är den pedagogiska skickligheten lika viktig.

Särskilt meriterande är dokumenterad yrkesskicklighet genom sjötjänstgöring ombord. Meriterande är även erfarenhet av undervisning i simulatormiljö.

För att passa i rollen har du god samarbetsförmåga, förmåga att arbeta självständigt, är strukturerad samt har förmåga att kunna prioritera arbetsuppgifter.


Den lärare väljs ut som bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla arbetsuppgifterna samt bidra till en framgångsrik utveckling av verksamheten. Vid urvalet görs en kvalitativ helhetsbedömning av kompetens och skicklighet.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald kan tillföra till verksamheten.


Upplysningar lämnas av

Prefekt för Sjöfartshögskolan, Fredrik Hjorth, fredrik.hjorth@lnu.se, 0480 – 49 76 21. Per Nilsson, per.nilsson@lnu.se, 0480 – 49 76 33, HR-partner Karolina Arvidsson, karolina.arvidsson@lnu.se, 0470-70 81 77.

Facklig företrädare nås via universitetets växel 0772-288000.


Välkommen med din ansökan senast den 15 augusti 2024.

Linnéuniversitetet har ambitionen att tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.


Registrera din ansökan via knappen "Ansök" längst ned i annonsen. Din ansökan ska utformas enligt Mall för ansökan som du hittar i Kompletterande riktlinjer -

Anställningsordning under rubriken "viktiga dokument" längst ned under annonsen. De meriter Du åberopar ska Du styrka med intyg och de ska bifogas digitalt i din ansökan. Övriga handlingar, t ex olika typer av vetenskapliga arbeten, ska skickas in digitalt tillsammans med ansökan. Ansökan och övriga handlingar ska märkas med anställningens diarienummer. Alla handlingar som åberopas ska vara inkomna till universitetet senast kl. 23.59 sista ansökningsdagen.


Vi undanber oss telefonsamtal från försäljare av jobbannonser.


Länk till den här sidan
https://lnu.se/mot-linneuniversitetet/jobba-hos-oss/lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=8110&rmlang=SE


Diarienummer: HR-2024/994


Välkommen till Linnéuniversitetet! Här möter du 2 200 medarbetare och 40 000 studenter som tillsammans följer visionen att sätta kunskap i rörelse för en hållbar samhällsutveckling. Hos oss bedrivs forskning och utbildning med blicken mot framtiden. Vår närhet till näringsliv, både lokalt och globalt, ger oss lång räckvidd och möjlighet till förändring som skapar avtryck. Allt som behövs är en plats där idéer får utrymme att mötas och växa. Det är det vi skapat – och du är inbjuden.


Change starts here!

Företag

Linnéuniversitetet

Placering

Kalmar län, Kalmar, Kronobergs län, Växjö

Bransch

Pedagogiskt arbete/Utbildning

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

15 augusti 2024

Kontaktinformation

Fredrik Hjorth

fredrik.hjorth@lnu.se0480 – 49 76 21Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela