Inlösenansvarig på Motorskador
Din utmaning
Som Inlösenansvarig på Motorskador kommer du spela en central roll i processen för inlösen av fordon. Du värderar de fordon som ska lösas in och har ansvar för att upprätthålla en transparent och rättvis dialog med kunden för att erbjuda så korrekt ersättning som möjligt. Genom noggranna granskningar av reparationskalkyler gör du tekniska bedömningar av skadereparationer och fattar beslut om skälig ersättning.
I rollen ingår även viss skadereglering, som innebär att du tar egna beslut i ersättningsfrågor baserat på försäkringsvillkor, praxis och gällande lagstiftning.
Vem är du?
Vi söker dig som har en bred erfarenhet från motorbranschen.
Du är utåtriktad och har en stor vana av att hantera kundkontakter med syfte att skapa nöjda kunder och erbjuda rätt ersättning i skadeärenden. Du är strukturerad och lösningsorienterad samt trivs med stora flöden och många kontaktytor.
Det är meriterande om du har kunskap om, och erfarenhet av, plåtskadereparationer samt har vana att hantera det i branschen förekommande kalkyleringsprogrammet Cabas.
För att vara aktuell för denna roll är det viktigt att du har egenskaper som affärsmässighet och förmågan att tänka helhet.
Man har ramar och regelverk att följa, men logiskt resonemang och ett sunt förnuft blir avgörande i vissa bedömningar.
Låter det intressant?
Då vill vi veta mer om dig!
Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag.
Om du har några funderingar är du välkommen att kontakta Motorskadechef Frida Berglund, 0470-72 00 47 samt facklig representant Niclas Schaarschuch, 0470-72 00 56
Då det kan förekomma resor i tjänsten krävs det att du har B-körkort.
I rekryteringsprocessen gör vi bakgrundskontroller på slutkandidater för att få en helhetsbild av dig som kandidat och din lämplighet för den tjänst du sökt.
Bakgrundskontrollerna inkluderar bland annat drog- och alkoholtester via extern leverantör.
För att säkerställa att du får ta del av våra mejlutskick, kopplat till rekryteringsprocessen, ber vi dig även hålla koll på din mapp för skräppost. Detta då det händer att mejl sorteras fel på grund av filterinställningar.
Sista ansökningsdag: 2024-08-25
Länsförsäkringsgruppen
Omsorgen om kundernas pengar och trygghet är Länsförsäkringars enda uppdrag, eftersom kunderna också är ägare av sitt lokala länsförsäkringsbolag.
Det kundägda tillsammans med den lokala förankringen är Länsförsäkringars bärande principer, som lägger grunden för synen på kundrelationen. Tradition och värderingar grundar sig i att alltid se till vad som är bäst för kunderna, med utgångspunkt i kundernas vardag. Att vara kundägda och lokala skapar grund för att vara nära, ge bästa service och arbeta långsiktigt.
Nöjda kunder enligt mätningar
Svenskt Kvalitetsindex mäter varje år svenskarnas kundnöjdhet inom en rad olika områden. I den senaste mätningen för 2023 hade Länsförsäkringar Sveriges mest nöjda kunder inom privatlån och sakförsäkring för företagskunder samt näst högsta kundnöjdhet inom sakförsäkring, pension, bank och bolån för privatkunder och pension för företagskunder.
Första bolaget grundades 1801
Länsförsäkringsbolagen har en drygt tvåhundraårig historia som lokalt förankrade, kundägda försäkringsbolag. Det första länsförsäkringsbolaget, Länsförsäkring Kronoberg, grundades redan år 1801, flertalet av de övriga under de närmaste decennierna därefter. Idag är länsförsäkringsbolagen 23 till antalet och de har alla ett komplett sortiment inom bank och försäkring och erbjuder en heltäckande fastighetshetsförmedling genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.
Idén har redan från starten varit att skapa trygghet på hemmaplan för kunderna, som också är våra ägare. Samarbetet mellan länsförsäkringsbolagen inleddes 1917 och har successivt vuxit fram. Från början var det inriktat på erfarenhetsutbyte. Numera är det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB, förutom att vara navet för gemensamt utvecklingsarbete och ge service till länsförsäkringsbolagen, en av Sveriges största finansiella koncerner. Ny affär byggs upp gemensamt och när den är mogen, och lämpar sig för det, förs den ut som egen affär till länsförsäkringsbolagen.
Allt görs under ett och samma varumärke
Varumärket är mycket mer än ett namn och en logotyp – det är ett sätt att leva och uppträda gentemot varandra, i kontakt med kunderna och i kontakt med samhället i övrigt. Länsförsäkringsbolagen möter kunderna, oavsett om det handlar om bank, försäkring eller fastighetsförmedling, under ett och samma varumärke.
Varumärket är mycket starkt i relation till konkurrenternas inom branschen för bank, försäkring och pension. Nordic Brand Academys mätning Anseendebarometern visar att Länsförsäkringar har högt anseende bland företag verksamma inom bank och försäkring.
Länsförsäkringar har i kontakterna med omvärlden stor hjälp av en av landets mest kända varumärkessymboler. Den blå/röda fyrkanten ritades 1969 och har idag en spontan igenkänning på över 80 procent.
Företag
Länsförsäkringar
Placering
Kronobergs län
Bransch
Ekonomi/Finans/Försäkring, Övrigt
Anställningsform
Tillsvidare
Sista ansökningsdag
25 augusti 2024
Kontaktinformation
Frida Berglund
0470-72 00 47HemsidaVi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.
Dela